Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
‘’TRABZON KALESİ BOTANİK BAHÇESİ ÜZERİNE’’ yazarımız Cafer CAN ile röportajımız.
29 Ocak 2011 Cumartesi Saat 13:25
‘’TRABZON BOTANİK BAHÇESİ ÜZERİNE’’ yazarımız Cafer CAN ile röportajımız.

Trabzon surları ve çevresi hakkındaki görüşlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Surlarla ilgili ‘’Trabzon Adının Menşei’’ adlı makalemi 02.11.2010 tarihinde yayımladınız.Surlar çevresi benim ve bütün Trabzonlu hemşerilerimiz için gizemlerle doludur.Bu röportajda üzerinde duracağım konu sur çevresinde gezinti  yaparken resimde görülen turunç ağacının bana düşündürdüklerini okuyucularımızla paylaşmak olacaktır.

Efendim  konuya girmeden kısaca sur çevresinden bahseder misiniz?

Zağnos vadisi ve Tabakhane vadisi kentsel dönüşüm projeleri, Trabzonumuza  yeni bir canlılık, farklı bir hayat kazandıracağından şüphemiz yoktur. İnsan nasıl akciğersiz solunum yapamazsa Trabzon’da bu projeler  gerçekleşmeden canlılık kazanamaz.  Sözü unutmadan bu projelerde emeği geçen ve geçecek olan bütün yöneticilerimizden Allah (C.C) razı olsun. Şunu da belirtmeden geçemiyeceğim. Keşke yeni yapılan Toki binaları Bahçecik Mehmet  Akif Ersoy camisinin vadi ile ilişkisini kesmeseydi. Caminin şefkati  ve ihtişamı Zağnos Paşa Köprüsünden bakan yerli ve yabancı konukların gönlünde çok güzel  tesir bırakırdı.

Trabzon kalesi çevresinde kurulabilecek olan ‘’Botanik Bahçesi’’ hakkında görüşlerinizi bizimle paylaşır mısınız?

Zağnos  vadisi ve Tabakhane vadisi kentsel dönüşüm projeleriyle açılan veya  açılacak olan uygun bir alanda ‘’TRABZON KALESİ BOTANİK BAHÇESİ’’ kurulmalı.

Bu bahçede Turunç, Nar, Zeytin , Karayemiş, Satsuma(Rize Mandalinası), Trabzon Hurması… meyva türleri ve likarpa , komar, genç , ispendam gibi çalı türleri bulunmalı. Bölgemizin flora çeşitlerinden oluşan özgün bir bahçe oluşturmalıdır. Şehrimizi ziyaret eden yerli ve yabancı konuklarımız bölgemizin florasını burada görebilmelidir. Kanaatimizce bu bahçe kendimiz için farklı bir cazibe merkezi olabilir.

Son olarak mevcut konuyla ilgili görüşlerinizi toparlayabilir misiniz?

İnşallah ‘’TRABZON KALESİ BOTANİK BAHÇESİ’’ görüşümüz Trb Haber sayesinde kamuoyu oluşturur.

Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi  Gümrükçüoğlu bu görüşe sahip çıkar proje halinde geliştirir ve uygular.Çok değerli dostum Park Bahçe uzmanı Recep Köksal Bey tecrübesini  kullanılırsa çok güzel bir cazibe merkezine ve ‘’TRABZON BOTANİK BAHÇESİNE’’ kavuşabiliriz. Trabzon farkını  Türkiye’ye ve  Dünya’ya bir daha gösterebiliriz.

Röportaj: Mahmut AHMETOĞLU

Facebook'ta Paylas              Yorum Ekle    

Yorum Ekle      Yazdır       Yukarı Çık      Facecbook'ta Paylas Paylaş
Bu Yazyya Henüz Yorum Eklenmemi?.
SİTE ANKET
Sizce dershaneler kapatılmalı mıdır?
Evet Kapatılmalı
Hayır Kapatılmamalı
KARASIZIM

NİHAT GENÇ
AĞAÇLAR KAÇIYOR

Ayşe Sula Köseoğlu