Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Her Yerde Yardım Çağrısı
10 Ağustos 2011 Çarşamba Saat 10:25
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu katıldığı her toplantıda Afrika'da yaşanan açlığa vurgu yaparak destek çağrısında bulunuyor.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu katıldığı her toplantıda Afrika'da yaşanan açlığa vurgu yaparak destek çağrısında bulunuyor. Daha önce Trabzon'daki 77 belediye başkanları ile bir araya gelerek yardım kampanyası başlatan ve ilk yardımı 3 bin 200 lira ile kendisi yapan Başkan Gümrükçüoğlu dün akşam Doğu Karadeniz Belediyeler Birliği'nin iftar yemeğinde de aynı konuya temas etti. İkram Sofrası'nda verilen ve çok sayıda belediye başkanının katıldığı iftar yemeğinde konuşan Başkan Gümrükçüoğlu herkesin kendi kesesine göre Afrika'ya yardımda bulunması gerektiğini ifade ederek, "Şu mübarek ramazanda bir tarihsellik yaşanmakta Afrika da çoğu Müslüman milyonlarca insan açlıktan ölme tehlikesi ile karşı karşıya. Afrika'da Somali'de son 3 ayda 29 bin çocuk açlıktan öldü. Birleşmiş Milletler Somali'de bir bölgeyi kıtlık alanı ilan etti aynı açlığın kıtlığın kuraklığın pençesinde Etiyopya, Sudan'da var. Türk Kızılay'ı sağ olsun var olsun iyi bir kampanya başlattı bir hava köprüsü kurarak oraya yardımlarımızı ulaştırıyor. Tabi ki bütün insanlar bütün Müslümanlar yardım etmeli. Müslümanlık dünyasındaki önemli bir ülke olan Türkiye'miz önemli bir şehir olan Trabzon'umuz ve Doğu Karadeniz'imiz yani Ordu'muzdan Giresun'umuzdan Trabzon'umuzdan Gümüşhane'mizden Bayburt'umuzdan Rize'mizden, Artvin'imizden herkesin bu yardım çığlığına cevap vermesini bekliyoruz" dedi.  

Trabzon'daki belediye başkanlarının başlattığı çalışmaların sonucunu vermeye başladığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Somali'de bir ailenin aylık gıda ve temizlik malzemesini ihtiyacı 200 TL'yi her banka şubesindeki Kızılay hesabına yatırabilirsiniz. Her bankada Kızılay'ın hesabı var. Şartlı bağış cümlesini de yazabilirler. Yani 200 TL'yi yatırdığınızda Somali'deki kıtlıkta kullanılmak üzere yazabilirsiniz. Ayrıca 2868 diye bir numaramız var. Bu numaraya boş mesaj atan 5 TL yardım yapmış olur. Yine kuru yiyecek bebek maması makarna süt tozu yardımında bulunmak mümkün. Bu yardımları vatandaşlarımız belediyemize getirirse bu yardımlar toplanıp tutanak haline getirildikten sonra Kızılay'a verilebilir. Ya da direk Kızılay'a da bırakılabilir" diye konuştu.  

Yemeğin sonunda iftara katılan belediye başkanlarına ilçelerinde dağıtılmak üzere bastırılan el ilanlarından verilerek bunların ilçe ve beldelerinde dağıtılması istendi.

Facebook'ta Paylas              Yorum Ekle    

Yorum Ekle      Yazdır       Yukarı Çık      Facecbook'ta Paylas Paylaş
mehmet salıh
yardım
kıyafet yardımı yapmak istiyorum nasıl yapabilirim bu konuda benı bılgılendirirsenız sevinirim..eşimin benım ve cocuklarımın giymediği kıyafetleri bir hayır işine bagişlamak istiyorum.lütfen yardımcı olunn..
14 Ağustos 2011 Pazar Saat 17:25
SİTE ANKET
Sizce dershaneler kapatılmalı mıdır?
Evet Kapatılmalı
Hayır Kapatılmamalı
KARASIZIM

NİHAT GENÇ
AĞAÇLAR KAÇIYOR

Ayşe Sula Köseoğlu
Çok Yakında Trbhaber.com'da

İbrahim SARI
ZOR OYUNU BOZAR