Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KTÜ’den giden o mektuba Başbakanlıktan yanıt geldi!
08 Şubat 2012 Çarşamba Saat 19:03
Prof. Dr. Fazıl Çelik, Trabzon- Erzincan Demiryolu için hazırlanan projenin, bakanlık tarafından uygun bulunmadığını savundu.



Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik- Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik, Trabzon- Erzincan Demiryolu için hazırlanan projenin, bakanlık tarafından uygun bulunmadığını söyledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik- Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik, Trabzon- Erzincan Demiryolu için hazırlanan projenin, bakanlık tarafından uygun bulunmadığını savundu.
Prof. Dr. Fazıl Çelik, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından özel bir firmaya yaptırılan Erzincan- Gümüşhane- Trabzon ve Erzincan- Gümüşhane- Tirebolu demiryolu hattı projesiyle ilgili 25 Aralık 2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdiğini hatırlattı.
Önerilen projenin son derece yanlış ve ülke kaynaklarının heba edildiğini ifade ettiği mektubuna cevap aldığını açıklayan Çelik, “Mektupta ‘tüm çalışmalarda yük ve yolcu taşımasına yönelik karma trafiğe göre fizibilite etütleri yapılmış ve bunun sonucunda da Erzincan- Gümüşhane- Trabzon ve Erzincan- Gümüşhane- Tirebolu hatları fizibl çıkmamıştır’ ifadesi kullanılmıştır.” dedi.
Mektubunda alternatif güzergah ve proje tekliflerine de yer verdiğini hatırlatan Çelik, KTÜ’nün dört yıldır üzerinde çalıştığı alternatif güzergahlar üzerinde durmak gerektiğini ileri sürdü.
KTÜ’nün çalıştığı çok sayıdaki alternatif güzergahtan ikisin öne çıktığını ifade eden Çelik, “Bunların ikisi de Erzincan'ın doğusundaki Erbaş İstasyonu'ndan başlayıp geniş Bayburt ovalarından geçerek, Trabzon'un Arsin ve Of ilçelerine çıkmaktadır. Bu güzergahların fizibilite etütlerinin tamamlanması gerekiyor. Her birinin maliyeti en çok 1.5 milyar dolardır. Arsin'den ya da Of'tan ilgili limanlara bağlantılar sağlanabilir." diye konuştu.

  Facebook'ta Paylas              Yorum Ekle    


Yorum Ekle      Yazdır       Yukarı Çık      Facecbook'ta Paylas Paylaş
Bu Yazyya Henüz Yorum Eklenmemi?.
SİTE ANKET
Sizce dershaneler kapatılmalı mıdır?
Evet Kapatılmalı
Hayır Kapatılmamalı
KARASIZIM

NİHAT GENÇ
AĞAÇLAR KAÇIYOR

Ayşe Sula Köseoğlu
Çok Yakında Trbhaber.com'da

İbrahim SARI
ZOR OYUNU BOZAR

ARŞİVDE ARA