Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Yusuf KENAN
yusuf@trbhaber.com
Özgürlüğü Arayış
14 Ocak 2012 Cumartesi Saat 14:49

Müslüman Türk insanı nefsinin arzularını yerine getirmeyi özgürlük ve adamlık olarak algılar oldu. Bu hastalık bize batıdan bulaştı veya bulaştırıldı.

Alpereni savaş meydanlarında yenemeyenler,onu sinsi ve planlı çalışmalarla özünden uzaklaştırmakta bayağı mesafe aldılar. Yaklaşık üç yüzyıldır haçlı zihniyeti ve siyonist zihniyet, son asırda da komünist ve masonlar yerli işbirlikçileriyle ittifak halinde bunu başarmak için ellerinden gelen gayreti göstermişlerdir. Artık insanımız kendi nefsinin ve emperyalistlerin kölesi olmuş gibidir. Bal tasına düşmüş Arı gibi, sahte boya ve cicili elbiseleriyle çırpınmaktadır. Bu millet asildir ve Allah’u tealanın dinine hizmet etmiştir. Allah’ın izniyle bir ilim ve tövbe silkelenmesiyle sinsi planları alt üst edecektir.

İslam’a göre Allah’a tam kul olan özgür olur. Kölelik Şer’i (dini) ölçülere bakılmaksızın nefsin hoşuna giden şeylere yönelme ile başlar. Nefsin ben tanrıyım demesiyle son bulur. Köleyi de, özgür olmayan; Allah’u Tealanın dışında görünen ve görünmeyen güçlere boyun eğen, onların isteklerini yerine getiren kişi olarak tarif edebiliriz.

Ey oğlum, ey canım öğrencim bu bilgiler ışığında çok uyanık olmalıyız. Arzu ve isteklerimize yön verip nefsimizin kölesi olmamalıyız.

Gerçek sevgiyi yakalamalı, hakiki dost olan Allah’a yanaşmalıyız. Evliyalığa, alperenliğe talib olmalıyız. Bu sevgide herhangi bir karşılık yoktur. Rabbin seni sever sende ihlâsla onu seversin.

Dostum  âlem senin çün ger olur düşman bana.

Gam değil zira yetersin dost ancak sen bana.             (FUZULİ)

Kuran-ı Kerim insanın bu dünyada nasıl mutlu yaşayacağını ve Allah-ü Teâlâ’nın sevgisine ulaşacağını bize açıklayan mucize ilahi kelâmdır.

Kuran-ı Kerimi yaşayarak bize önder olan peygamber efendimiz ve İslam âlimleridir. Onun için kuran-ı Kerimi ihlâsla çok okumalı, bilgilenmeli, sünnet’i seniyyeye yapışarak peygamberimizin yolunda olmalıyız ve bid(1)’alerden sakınmalıyız.

İslam âlimlerinin yolunda yürümeye çalışmalıyız. Âlimlerle Salihlerle arkadaşlık kurmalıya çalışmalıyız.

Her an Allah’ü Teala’dan, Peygamber’den sohbet etmeli yani İslam dairesinde bir   halka oluşturmalıyız.

“Bütün Müslümanlar kardeştir” ayeti kerineyi ışığında Müslümanları sevmeliyiz.

İmam-ı Rabbani hazretleri Mektubat’ında.

‘’Şunu, iyi biliniz ki, ebedi mutluluğu isteyen dünya lezzetlerine düşkün olmaması lazımdır.

Mubah olan lezzetleri bırakamazsanız, hiç olmazsa haramlardan ve şüphelilerden kaçınınız ki ahrette kurtulmak umulsun.

---------------------

1- Dine sonradan sokulan hurafeler.

Facecbook'ta Paylas Paylaş    Yorum Ekle    
Bu yazı toplam 424 defa okundu.
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.

NİHAT GENÇ
AĞAÇLAR KAÇIYOR

Ayşe Sula Köseoğlu
Çok Yakında Trbhaber.com'da

Mehmet BAŞTÜRK
ULUDERE BİLMECESİ

İbrahim SARI